Buffé på Österbottniska råvaror

19.12.2023
buffé

Under hösten 2023 har Österbotten på Tallriken tagit fram en Österbottnisk buffé tillsammans med lärare och studeranden från Yrkesakademin i Österbotten. Buffén består av åtta olika starters, två varmrätter och en dessert. Alla råvaror, om det bara är fysiskt möjligt, hämtas från den Österbottniska produktionen av ett stort antal producenter. Dock ingredienser som peppar, salt, kryddor och gelatin återfinns inga närproducerade alternativ för.

En omfattande och smakfull buffé blev resultatet. En receptsamling kommer att sammanställas inom projektet. T.ex. dessa komponenter finns i desserten: 

PIIMÄPANNACOTTA  

  • Surmjölk från Juustoportti 
  • socker 

(+ gelatin, vaniljsocker, stjärnanis, kardemumma)

Garnering

  • karamelliserade kokt vetekorn från Annagården 
  • fudge från Granholms 
  • hallon från Hammars bär