Gårdsbutikskartan

Gårdsbutikskartan

Köp direkt av producenten och upplev den genuina känslan.

Ta dig ut på den Österbottniska landsbygden i sommar för att bekanta dig med utbudet av gårdsbutiker. Där kan du köpa närodlade och lokalt producerade godsaker direkt av producenten. I Österbotten, Södra Österbotten och Mellersta Österbotten finns ett otal gårdsbutiker att besöka. Deltagarna på gårdsbutikskartan kan ha en fullskalig gårdsbutik men det kan lika så bra vara en liten kiosk med självbetjäning 24/7. Spannet är stort men det är även utbudet!

Du kan välja på att göra en kortare dagstripp eller ta en lång-weekend på dig att besöka flera olika mål i landskapet. Under resan kan du hitta både upplevelser, lokalproducerad mat, färska råvaror, riktigt hantverk, pittoreskt boende och en genuin landsbygd. Med lite tur får du dig en liten pratstund med ägarna till gårdsbutiken också och får ta del av deras historia.

Österbotten på tallriken som upprätthåller den Österbottniska gårdsbutikskartan Kvarken Plate samlar in och uppdaterar information kontinuerligt från landskapets gårdsbutiker. Vi vill att Kvarken Plate skall vara till nytta för mindre företag som har svårt att få synlighet på nätet genom att erbjuda en enkel men samtidigt snygg sida/karta där kunderna enkelt kan hitta information om gårdsbutikernas sortiment och verksamhet.

Du som har en gårdsbutik men ännu inte finns med på kartan kan själv anmäla din gårdsbutik (via denna länk). Sedan får du tillgång till inloggning där du kan beskriva verksamheten, lägga upp öppethållningstider, ladda upp bilder och länka till dina egna sociala mediekanaler.

Om du känner till en gårdsbutik som du tycker borde vara med på vår karta så hör gärna av dig till oss, det gäller även om du hittar felaktig information om gårdsbutikerna, meddela då oss gärna så kollar vi upp det.

Till kartan
karta