Projektista

Projektista

Projektista

Hanke Kvarken Plate–Pohjanmaa Lautasella ylläpitää digitaalista karttaa Pohjanmaan tilamyymälöistä.

Pohjanmaa on monipuolinen alue, täältä löydät laajan valikoiman lähellä tuotettuja raaka-aineita, elintarvikkeita ja käsitöitä. Österbottens Svenska Lantbrukssällskap ylläpitää tilamyymäläkarttaa, joka kattaakolmemaakuntaa: Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa.

Hankkeen tarkoituksena on nostaa esiin paikallisia tuottajia, jotka toimivat aktiivisesti ruokamme tuottamiseksi. Hanke korostaa kotimaisen ja lähiruokatuotannon merkitystä varautumisen näkökulmasta. Hankkeen tavoitteena on lisätä kuntien asukkaiden ja matkailijoiden tietämystä pohjalaisesta ruoantuotannosta ja alueen tuottajistamme. Kartalla on mukana 93 tilamyymälää. Varaa viikonloppu tai lyhyt lomamatka ja tutustu lähialueen rikkauteen!

Projektin omistaja on ProAgria Österbottens Svenska Lantbrukssällskap

Projektiaika: 1.10.2022 – 31.12.2024

sponsorer
jordgubbar

Projektin toiminnot

Pohjanmaa Lautasella! on kehitysverkosto, joka kokoaa yhteen elintarvikealan toimijoita ja osaamisalueita ja edistää vuorovaikutusta alan eri toimijoiden välillä. Yhteistyön ja verkostoitumisen tärkeyttä kehitystyön toimivuuden kannalta ei voi tarpeeksi korostaa niin paikallisesti kuin alueellisesti. 

Hankkeen tavoitteena on tiedonvälityksen kautta luoda tietokeskus, jossa elintarviketuottajat, elintarvikejalostajat ja -yrittäjät, yrittäjyyden, markkinoinnin ja tuotannon asiantuntijat voivat kehittää, kehittyä, tehdä yhteistyötä, verkostoitua, säästää ja kasvaa yhdessä. 

Hankkeen tavoitteena on vahvistaa fyysistä verkostoa ja virtuaalista alustaa elintarviketeollisuuden yhteistyö- ja kehitystyölle sekä parantaa yrittäjien markkinoinnin ja brändäyksen tuntemusta. Samalla lisäämme rajan yli ylittyvää yhteistyötä tuottajien, elintarviketeollisuuden ja kuluttajien välillä, jotta voimme ymmärtää paremmin toistemme tarpeita ja toiveita. 

Haluamme myös kehittää olemassa olevaa Pohjanmaan tilamyymäläkarttaa ja kehittää kriteerit mitä vaaditaan mukana olemiselle kauppana kartalta, sekä kehittää koulutusohjelmaa osallistuville yrityksille. Markkinoimalla Pohjanmaa Lautasella brändiä, haluamme luoda uuden konseptin Pohjamaalaiselle ruoalle sekä luoda ilmapiirin yhteiselle osallistumiselle erilaisille tapahtumille kuten esimerkiksi messuille, markkinoille, koulutuksille ja kestävään kehitykseen. 

Myös yhteistyötä kehityksen, tuotekehityksen, logistiikan, ostojen ja myynnin kanssa tulemme tavoittelemaan. Tätä varten tulemme perustamaan tietokeskuksen, jotta asiakkaamme voivat saada tiedon yhdestä samasta paikasta. 

Lisätä kuluttajien ymmärrystä ja tietämystä Pohjanmaan runsaasta alku- ja elintarviketuotannosta.

Projektin toiminnot
Harriet Sundholm

Harriet Sundholm

Projektinjohtaja
050 476 7121
harriet.sundholm@proagria.fi

victoria

Victoria Vikstrand

Kommunikaattori
050 418 9210
victoria.vikstrand@proagria.fi

Mats Sabel

Mats Sabel

Asiantuntija
046 922 9059
mats.sabel@proagria.fi