Pohjanmaalainen buffet

19.12.2023
buffé

Syksyllä 2023 Pohjanmaa lautasella -projekti on yhdessä Yrkesakademin i Österbottenin opettajien ja opiskelijoiden kanssa luonut Pohjanmaalainen buffet. Buffet sisältää kahdeksan erilaista alkuruokaa, kaksi pääruokaa ja yhden jälkiruoan. Kaikki raaka-aineet, jos se on fyysisesti mahdollista, hankitaan lukuisilta pohjalaisilta tuottajilta. Kuitenkin pippuriin, suolaan, mausteisiin ja liivatteeseen ei ole lähituotettuja vaihtoehtoja. 

Tuloksena oli laaja ja maukas buffet. Projektin aikana koostetaan reseptikokoelma. Esimerkiksi jälkiruoassa käytetään seuraavia komponentteja:

PIIMÄPANNACOTTA
• Juustoportin piimä 

• sokeri 

(+liivatelehti, vaniljasokeri, tähtianis, kardemumma)

Koristelu 

• Annagårdenin karamellisoidut keitetyt vehnäjyvät 

• Granholmin fudge 

• Hammars bärin vadelmat